Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Utdrag ur manus. Ett samtal med Gud, en inre resa, egna fantasier ...?


Bli vän med Gud

-En morgon väckte han mig klockan fyra på morgonen. Han kunde liksom inte hålla sig tills jag skulle vakna själv ett par timmar senare. Jag gick upp ur sängen och ner till mitt arbetsrum på bottenvåningen och så satte jag mig i min bönefåtölj.
-Ulf, du vet universum, sa han.
-Ja, det är stort.
-Tycker du? Okay, om du säger det. Du vet all materia som finns i hela universum. Den har jag skapat.
-Ja, det vet jag väl. Hur skulle den annars ha kommit till?
-Just det. Men har du tänkt på att jag gjorde det på en mikrosekund. Det bara small till! Era vetenskapsmän kallar det ögonblicket för The Big Bang. All materia som finns frigjordes då och rusar sedan dess med ofattbar hastighet allt längre ut i det mörka.
-Ja, jo, det har jag tänkt på många gånger. Och jag blir så ledsen varje gång jag hör människor säga att det inte var du. De är så tvärsäkra på det. De vet att det måste ha krävts en oändligt stor kraft för att slita loss all denna materia ur en oändligt liten punkt med en oändligt stor gravitation, men hellre än att ge dig äran för det, säger de att de inte kan förklara det. De talar hellre om en oförklarlig slump, en oplanerad händelse. Och kallar det vetenskap.
-Ja, jag blir också ledsen. Men vet du vad som gör mig ännu mer ledsen?
-Nej?
-Att så många av mina hemmavarande barn inte tror på skapelseberättelsen. Förstår du? Det tog mig en mikrosekund att skapa det universum du känner, men det tog mig hela sex dagar att skapa den pärla som du bor på!
-Oj, så har jag aldrig tänkt. Sex dagar, det måste ju vara en evighet för dig! Konstigt egentligen att inte alla fattar det. Jag har alltid sagt att om Gud är Gud kan han skapa jorden på en sekund, men jag hade också fel. Fast du är Gud, tog det dig sex dagar! Wow, det är sååå häftigt!
-Vill du höra mer Ulf?
-Ja, nu är jag klarvaken vet du.
-Du vet, en spegel.
-Ja?
-Kan du se genom den?
-Nej.
-Varför då?
-Den är svart på baksidan.
-Just det. Det finns en hel värld där bakom, men du kan inte se den. Du kan bara se världen på din sida spegeln.
-Ja, så är det.
-Har du hört talas om svart materia?
-Ja, att den måste finnas men att ingen vet vad det är. Om jag har förstått det rätt, är det bevisat att universum består av minst lika mycket svart, alltså osynlig materia, som synlig.
-Just det. Men hör på det här. Om du kunde skrapa bort bara en liten, liten bit av det svarta på spegelns baksida, skulle du kunna se in i den värld som finns på andra sidan. Så är det med den svarta materian.
-Du menar att det finns en annan värld så nära?
-Ja precis. Det är den världen som väntar på dig. Spegeln kommer en dag att tas bort för varje människa. Då ska alla kunna se det inget öga har sett och höra det som inget öra hört och vara en del av det som är verkligheten själv. Den svarta materian kommer då att absorbera den nu synliga så att det blir EN ny värld!
När jag googlade på svart materia, efter samtalet, upptäckte jag till min stora häpnad att man allmänt antar, inom vetenskapen, att bara 4.6 % av all materia och energi i universum utgörs av atomer, alltså det vi kallar synlig materia.
Prosa (Novell) av Ulf Lundin VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2021-11-29 09:09Bookmark and Share


  Monica Lindgren VIP
Väldigt intressant och fantasifullt skrivet. Så bra, att jag fick veta det här!
2021-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP