Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grunden för min poesi.


Diktaren och jaget

DIKTAREN OCH JAGET

Skulden som jag bär
är tung på något vis
men det är sån jag är
i min poesi som är vis

Och min djupa dikt
har en tung substans
och dess olika skikt
bär en mörkvit nyans

om ångesten som går
och är alltför svår
för att stänga inne
i ett otäckt minne

När mitt tungsinne fylls
och min själ beskylls
för att vara den jag är
vill jag inte vara här

i det fula förräderi
som är ett klädsamt
men bedrägligt frieri
till allt som är lättsamt

För den sanna poesin
berättar vad du gör här
Dikten är sällan fin
men säger vem du är

Och min dikt är en relief
som stavar K med Josef




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-02 01:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP