Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

profetia moderna

huggtänder faller mot asfalten
man skonar inte en millimeter
köer av morgondagens veteraner
står och frustar i rimfrosten

den trearmade ljusstaken
gapar svart mot natthimlen
en djup suck ångmålar glaset
när ormarna åter får liv

de återkommande skalven
väcker vilddjuret
(den galna besten)
slagen i bojor sedan väckelsen
ylar hen åter i förarsätet

och det är bara början på fallet
röda linjer dras frenetiskt
tills alla vägar är stängda
anarki är allt som återstår




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-02 09:20



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Associationsrika strofer. Tolkningen fladdrar mellan morgonrusningens kaos till apokalypsens smygande oro.
Suggestiva metaforer.
2021-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP