Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gnisslande kugghjul

 

Han bar gnisslande kugghjul

på sin krokiga rygg;

för att det var hans lott

att fylla disponentens portmonnä.

Efter femtio år på samma fabrik

välte han kugghjulen

över direktörens putsade skor,

och stämplade ut från livet.

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-06 17:36



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tydligt

Talande

Kännbar

med en uppmaning om att se igenom

illusionen av ”allas lika värde”.

Tack!

<3

2021-12-08

    Lena Staaf VIP
Det är många som slitit och slavat som längtar att göra detsamma. Men biter ihop. Fint fångat på få rader!
2021-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP