Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Poetiska Rariteter


Renat skumbad

Jag läser inte längre

Vad jag tidigare skrivit

Utan att förfasas över

Hur dålig jag varit

PÅ att förmedla katarsis

Till ett renat skumbad

För dig!

Du längtar efter att bli ren!

Är det såhär det var

Att bli äldre?

Med tiden har jag förändrats

Men jag är skeptisk

Till att vi människor kan

Bli bättre på att bygga

Fredsskapande relationer

Utan att falska tvivlare

Och intrigmakare

Ska protestera mot att

Det inte blivit krig!

Förintelsen kan inte reduceras

Längre sedan den inträffat

Till en existens i våra minnen

De som dog där minns inte längre

Vad som verkligen hände

De som överlevde har påmint

Oss att inte glömma

Alltid finns det någon

Som behöver skylla ifrån sig

Och drar sig till minnes

Vad som hände mellan 1945-1949!

Vid domstolar i Nürnberg

Livets orättvisor kämpar på

För att kunna få det bättre

 

Taleptox Skrev

Den 20211207

<+>

 

 




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-07 21:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det var riktigt bra och tankeväckande rader! Vi behöver verkligen ödmjukas, och de som behöver det allra mest, de fluktuerar dessvärre inte forum för rättvisa, de kollar kattklipp...
2021-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP