Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag låter då och då andra än jag själv att få sista ordet. Därför att de åtminstone vill vinna i den sortens tävling. Själv deltar jag i och för sig i tävlingar eller står bredvid och ser på, sista ordet verkar handla mer om prestige än något annat.


Hur jag öppnar en försändelse





Hur jag öppnar en försändelse beror ofta på om jag
har ätit något först eller inte, har Göte berättat för mig,
i en sådan där dröm en själv gärna kan ha sådär en 7.34
om morgonen en afton i april.

Den där morgonen för nu så länge sedan utspelade sig
absolut inte i april utan en dag i juni.
Vad som skall kunna gå att äta och vad som skall kunna
betraktas som mat* är en fråga som diskuterats en del.

Det är väldigt sällan jag får konserver skickade med
ryska posten, säger Göte till mig ibland.
Så han brukar sprätta brev, julkort o fönsterkuvert,
från undersidans kant.

Med en brevkniv från 1952, han hittar i sin slida på
skrivbordet.
Slida står för smalt och litet nischat förvaringsutrymme,
informerar 'bolaget för mer eller mindre vetande'.

När Göte öppnat försändelsen så har jag för vana att
ta ut innehållet och inspektera det en smula,
säger gärna Göte, om någon inte får för sig att fråga.
Och vem skulle göra det?

Han berättar gärna om litet av varje, men brukar
undgå att tala om vad han tog till måltiderna
och när de har behagat infalla.




(Livet är att få post,
att stå på post,
att stå på sig.

Livet är en cykel. (Se bilden)
Livet är att skura en trappa.)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-28 09:02



Bookmark and Share


  Nanna X
Min pappa hette Göte och gick bort i jul för två år sedan, så din text väcker starka minnen.
2021-12-28

  ULJO
Livet är mycket. Framförallt framtiden.
2021-12-28

  Gunwale VIP
Jag tänkte väl det, livet står och lutar sig mot ett träd! Och är samtidigt är det lite för stort för den som kan tänkas bo* här.

*översättning fr eng: kan även betyda ’leva’.
2021-12-28

  Nanna X
Är Göte någon vän eller släkting till dig? Min far hette så och numera är ju namnet ganska ovanligt så det är därför jag frågar.

2021-12-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP