Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns ord som bygger murar...


Det fula ordet

DET FULA ORDET

Det kallas "personkemi"
och är ett fult ord
utanför min akademi
och fyller vi ett bord

med dess innehåll
så finner vi kontroll,
en generell feghet
och en själslig seghet

som sitter och tuggar
och dricker ur
tomma muggar
och bakom en ful mur

byggs en existens
som aldrig är god
och dess ekvivalens
gör den fri från mod

Den sanna akademin
äskar osäkerhet
och den egna kemin
bär en hemlighet

som bygger ett mål i sej
och ord som är tomma
växer mellan dej och mej
som en underbar blomma

Vi kan bara bygga
en kärleksfull hemlighet
om vi är otrygga
och lever i osäkerhet

Så låt oss mötas
och kanske stötas
när vi äter på ett bord
som saknar fula ord...




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-09 00:17



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Smart och tankeväckande reflektion!
2021-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP