Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om månen aldrig har funnits



Pojken sitter
på hustaket
och dinglar med benen

han doppar sina tår
i månsken,

sedan klär han av sej och dyker ner
i den blå planeten.

Morronen har han fällt ut
fjärilsvingar
han ser sin spegelbild
i varenda sovrumsfönster
där drömmarna fortfarande
roterar
runt solen
där fönstret är svartmålat
med kosmiskt nattmörker.

Pojken lyfter från taket
han vet att Saturnus ringar
är 272 692 kilometer breda

att fönsterglaset
är några milimeter tjockt
ändå täckt av svart nattmörker

tänds en sovrumslampa
ännu en morron
som om månen aldrig har funnits




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 219 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-12-10 10:02



Bookmark and Share


  Niliboy
Vackert!
2021-12-14

  AKT VIP
Underbar text med formuleringar att fullkomligt drunkna i. Tack!
2021-12-13

  Stanley Rydell
Oändligt vacker utflykt i en magi som det går att ta på ( mer än nästan ) - Bokmärker!
2021-12-13

  Solstrale VIP
Oändlig skönhet i dina berättelser! Tack!
2021-12-13

  Nanna X
Magiskt. Får mig att tänka på Peter Pan eller Tingeling.
2021-12-11

  Kajan VIP
Här upplever jag att pojken lever, någonstans mer närvarande; och känslan från ”Ska jag till en plats vi kallar himlen” finns även här, som ett syskonskap. Och husens mörklagda ögon är blinda.
2021-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg