Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mobilskriven fusksonett skriven i rekordfart, i väntrummet inför den femtioelfte elchocks-/ECT-behandlingen...


Führern - [fusksonett]



Du rider mig som nattens sluga mara;

bespottar mig med hat och invektiv.

Jag är ett skarn i trashankarnas skara

 

och överlever blott det tidsfördriv 

som du har spänt med uselhetens snara,

och hånfullt kallar för ett värdigt liv.

 

Du anser att jag ingenting betyder,

och trots jag drömmer om revolution,

samt kräks av dina bryska plattityder

 

så står du som en Führer på din tron;

och tvingar mig att reglerna jag lyder:

Jag är för tuktad för att ta mig ton.

 




Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-11 18:30



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
En härlig text i protest mot förtvivlan och meningslöshet med ett musikaliskt flöde och jättefina rim ! Du är sonetternas mästare !
2021-12-13

  AiA Maria den fria

Ångestdjupet
bär hela vägen upp
följer din unika kraftfulla ton!

Tack!

<3
2021-12-13

    Lena Staaf VIP
Härligt böljande sonett om ett liv som inte är så lätt. Dock aldrig tuktad!

2021-12-12

  Syrran77
Snyggt rimflätat, här tar du dig minsann ton trots allt!
2021-12-11

    Sefarge VIP
Även mästerlig sonett
Från "sprucken cello
Låter bra. ."
;)
2021-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP