Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varenda människa är udda och unik.


Udda fågel

UDDA FÅGEL

Vi reser en lång sträcka
och sitter still en vecka

för att kunna skåda
en sällsynt fågelart
Tystnad måste råda
men det är uppenbart

att du söker originalitet
som bortom livslängden
ger dig en unicitet
som står ut i mängden

Men när du sedan
som berusad flyger hem
till den stora livsledan
är du en av alla dem

som bär skottsäker väst
inför en sällsynt gäst

och försöker sudda
dina egensinniga ord
som gör dig udda
på varenda fågelbord

Så kasta din väst
och försök slå mynt
av att du är bäst
när du är sällsynt




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-13 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP