Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Under regnbågens halvmåne


Händelserikt leverne

Det händer så mycket

Varje natt och dag

Ta och ha med hela stycket

Hur ska vi kunna hinna med?

Att bidra till var och en

Det ska räcka till var och en!

När vår kassa är fylld med torr säd

I stället för de pengar vi tjänat

På jordbrukets arbete

Som vi stött och värnat

Varje vår, sommar och höst

Om vintern vi vilat

Det är för den fattige ingen tröst

När vintern kommer vi andas ut

Och vilar våra trötta själar

Därefter är det på vår kassa slut

Vi söker kompromiss mellan olika lag

Mellan de olika sidor vi har illusioner om

För att förhindra alltför hårda tag

 

Taleptox Skrev

Den 20211027

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-13 08:41



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Sänder ljus till den trötta! Verkligen en text som berör på djupet, med hjälp av den beredande kultiverande tonen! Upplysande och empatisk!
2021-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP