Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


[Fem år gammal uppfräschad lipsillsdikt, som passar bra ihop med mitt nuvarande humör. I bakgrunden av bilden skymtas skräckorignal-bioaffischen "Den blodtörstiga vampyren", samt en litografi av Hans Arnold. Puss på er alla!]


Vaggvisa i juletid

 
*
 
Iklädd tomteluva och dunjacka
ligger du och gnyr i din svarta barnvagn;
jag vaggar dig vårdslöst
nynnande på Nick Cave-sånger.
 
*
 
Jag skall ge dig världens bästa julklapp:
Kalla händer smeker din lilla hals
och räddar dig från hat och hån
från vår klotrunda planet till svampmoln...
 
*

God jul, älskling.

*

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-13 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP