Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Poetiska Rariteter


Stjärnräknaren

”Det så många stjärnor

På himlen är”

Sa stjärnräknaren

Och gudligt svor

”Hur ska jag hinna

Med att räkna dem alla

Före jag dör?”

sa han sen

”Det blir nog svårt

Att hinna med

Att räkna alla”

sa hans kollega

”Jag är stjärnräknaren

Som räknade tills jag dog”

Sa han sedan

En vacker dag han sedan

Dog och hans fru som levt

Sida vid sida med honom sa

”Han räknade tills han dog

Men hann ändå inte färdigt”

”Hann uppskattade antalet

Innan han dog” sa hans kollega

”Alla kan inte vara med”

Blev hans sista ord

Hans fru som var en

Barmhärtig ödmjuk typ sa då

”Alla kan vara med.

Och vi kom fram till

Att de var många.

Och att alla kan vara med

Och vi lät bli att stryka några

Från himlen så stor

Så som han önskat”

 

Taleptox Skrev

Den 20211215

<+>

 




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-15 07:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP