Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En juldikt från 2016 efter ett besök hos min syster i Småland. Min då 89-årige pappa får här heta "den gamle".


Den största gåvan

Vi stiger in i friden och värmen,
in i det röda husets lugna själ,
i ljuskäglan under lampskärmen
ligger en bok jag känner väl.

Den talar om frid på jorden,
det största av alla under,
de befriande kärleksorden
vårt hjärta når i tysta stunder.

Den talar ett eget heligt språk
med mild och varsam röst,
mitt innersta skönjer ett stilla stråk,
en viskande bris som skänker tröst.

Vi omsluts av en vänlig famn,
en varm och pyntad männskoboning,
en trygg och säker hamn,
den andas kärlek och försoning.

Ute vilar bleka vinterljuset
och vi sätter oss vid bordet,
ljuva dofter fyller hela huset,
när vi samlas omkring Ordet.

Den gamle läser helt ur minnet,
det ljuder i alla husets rum
och väcker rena barnasinnet,
julens glada evangelium.

Låt det ske i alla hus och hem,
låt dem flyga fritt de underbara orden,
ge den gåvan åt alla dem
som leva och bo på jorden.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-16 10:37



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Den här fina dikten borde fler applådera! Ja, nu har jag gjort det iallafall:-)
2022-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP