Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Poetiska Rariteter


Den tyngd vi får bära

 Tung slöja vilar över

Världens virala tillstånd

Jag tar på mig min del

Av det som andra

Ansett vara fel

Som ett avhumaniserat villebråd

Jagas vi för det vi gjort

Ändå längtas det efter att

Vi ska göra och handla!?

Mina motiv var nog att göra rätt

Och vara rättfärdig

Men det blev så onödigt fel

Förlåt mig vår Herre!

För en missnöjd utan skuld

Är inte det tillräckligt nog

Och det letas fel som aldrig förr

En gammal historia

Som gör sig påmind och betyngd

Din del får du bära själv

Om du känner dig hel

Och vara utan fel?

Varför anklagar du andra?

För sånt som bara du

Tycker är fel?

Och som du själv ägnar dig åt?

Om du är ensamen om

Din egna uppfattning?

Blir vi två om det

Tillsammans i denna värld

Moralens väktare

Är på gång

Med full konfrontation

Med de som anses

Har gjort något fel!?

De anser sig själva vara utan fel

Rättshaverism och

Orsakstänkande avslöjas

I våra ord och handlingar

Populära anmälningar och Felsökande

har det nått sitt esse?

Vad har hänt med medmänsklighet?

 

Taleptox Skrev

Den 20211216

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-16 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP