Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blödande snö

 


Vidimerade sår:

min kärlek har kallats neuros;

en smutsig och obesvarad klang

som dör ut för att födas på nytt

i livets slagfält.




Himlens barbarer

förnimmer brända böckers doft

och ristar ekvationer

som är krångliga att tyda

men viskar om Harmagedon 

 

Mitt testamente är torftigt,

ett haltande, stelt pekoral.

En slashas vid pennan

som kluddar i marginalen,

och missbrukar Tipp-Ex.
 


Stram som ett askfat

när jag möter värdig pennalism

och sen blossar jag upp för att förleda

den tanke jag aldrig har tänkt,

och som förvandlas till slask

i blödande snö.

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-18 14:18



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Jag får en episk känsla av texten - att den förkunnar något stort, viktigt, allmängiltigt - ödesmättat. ( Lite rebelliskt fnitter angående missbruk av tipex ! ) Varje vers en poetisk enhet som faktiskt skulle kunna stå för sig själv. Som alltid, spännande bilder och stark avslutning ! Blödande snö glömmer man inte . . .
2021-12-19

    Lena Staaf VIP
Suveränt!
2021-12-19

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
" i blödande snö" ger en livfullt dramatisk färg i slutscenen som skulle kunna bli en pjäs värdig Shakespeares "HAMLET"
2021-12-18

  Elin Holmsten
Superbra!
2021-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP