Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behöver naturen kulturen?


Kulturdjur

KULTURDJUR

Ett tuggummi
i den gröna naturen
är ingen dikotomi
för vi tillhör djuren

Ett uttjänt
tuggummi
doftar dock fränt
i sin egen kemi

och kletar ner vår natur
- som i grunden är pilsk -
och förvandlar ett djur
till en allmänt folkilsk

och ganska ensam gestalt
som bakom ett staket
skäller högt och tusenfalt
instängd i sitt paket

som är en fasad
till alla vilda djur
för i våran stad
har vi varsin bur

Men ingen hör oss skälla
på grund av isoleringen
Men alla hör oss gnälla
om tågförseningen,

löjliga TV-program,
ett stigande bensinpris,
bokhyllans damm
och en invandringskris

För vi hörs tugga
i både ur och skur
och som en skugga
till vårat eget djur

spottar vi trendigt
på Guds vilda natur
för vi lever ständigt
som ett "kulturdjur"




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 140 gånger
Publicerad 2021-12-19 01:20



Bookmark and Share


  Dan Berg VIP
Jag vill både vara allvarlig och humoristisk i min poesi. Jag tycker det är befriande att vara lite kul.
2021-12-19

  Monica Lindgren
Vi "spottar trendigt" och TV-programmen är löjliga. Det finns poänger i din dikt, den är kul att läsa!
2021-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP