Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Emotionellt magplask

 

 

Rör mig med din förträngda stolthet

Smek mig med din korrumperade passion

Krama mig med din förljugna ömhet


Viska honungslent hat! sockersöt avsky! sliskigt agg! i mina öron!

 


Jag vill ha dig precis som du är

Som du lovade dig själv att aldrig bli

Som du blev av arv och miljö


Lismande skitsnack! Du valde det själv! Din självgoda hycklare!




 

Men den största ögontjänaren är jag

Som inte lämnar den spillra av sentimentalitet

Som kallas DU, men som är ett emotionellt magplask


En pimpsten till hjärta! En sköka till själ! En kula till kärlek!



 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-21 10:26



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Kärlek är naturens taktik att få oss att producera barn.
2021-12-25

    Lena Staaf VIP
Här har ordet ambivalens fått en ny spännande innebörd.
2021-12-22

    Askanden
det var ju också en variant av romantik
2021-12-21

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Tror mer på könets ståndaktiga ärlighet än ett hjärtas slampiga förtrolighet.
2021-12-21

  Staffan Nilsson

Vackert och fladdrigt om den romantiska kärlekens lögn.

2021-12-21

  lodjuret/seglare VIP
En veritabel bedragare är i vilket fall ärlig nog att 'vara sig själv närmast', om än bidragen sällan duggar tätt där...
2021-12-21

  Den skrivande tysta
Heja!
2021-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP