Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Något litet om ansiktet, det går visst att tappa som alldeles har jag hört. Ett minfält består nog av fler än en min. Det har funnits fler än ett skolskepp, där en ung människa får lära sig segla, samt termer o att åka med tågvirke...


Dagens förklarade ord 2021 12 21






Minfält
-
Ett minfält består nog av fler än en min.
Det är ansiktets mimik som en del människor
är rädda skall som avslöja dem.

En skicklig spion inom psykologin
är förstås en terapeut som fått benämningar
som 'knäppdoktor' eller 'hjärnskrynklare'.

Samt en del nog mera lokala smeknamn,
'knasdoktorn', 'läkare av sinnets sjukdomar'
(Medlem i människor utan gränser) et cetera.

* * *

Minfält
-

En annan förklaring som en människa hade,
i nog tron att det skulle handla om honom
själv personligen, istället för något som väl
'kan drabba den bäste'.

Han är nog övertygad sedan tidig ålder
att är någon oumbärlig,
det är just han själv.

'Hon är min' och i en del andra sammanhang
'bollen' eller i alla fallet grejen, saken, 'den är min'.
Även det kan vara en sorts minfält.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 129 gånger
Publicerad 2021-12-21 16:05



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Just det! Jag var lite trög som inte fattade det förut.
2021-12-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP