Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När solen tänds









Vintern finns bara i våra drömmar,
våra ögon sover
på en blomsteräng.

Där träden
bär våra kroppar hem, så snurrar jorden
och flyttar berg.


Den är bara
en död
blomma,

den ska
vakna igen
när
solen tänds.


Där, en gata med hungriga
barn
som tuggar på muren.
Efter solen.

fönstren som ser ut
som ljuset i tunnlar

där ansikten
sticker ut
på andra sidan

där hustaken sticker upp som
frusna händer
ur ett glas

att dricka vårfloden ur






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 96 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-12-25 11:14



Bookmark and Share


  Niliboy
Nu vänder det och det härliga ljuset börjar redan komma, men jag fruktar sommarsolen, fin dikt!
2021-12-25

  Nanna X
Så vackra bilder. Jo, det har ju redan vänt, midvintern är passerad, vi går mot ljusare tider!
2021-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg