Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den fria konsten har inga ramar.


Kulturdjur del 2

KULTURDJUR DEL 2

När vi vilset letar
efter en odlingskultur
så kanske vi kletar
ner Guds fria natur

och utvecklar
en instängd estetik
vilken äcklar
vår naturliga etik

En kulturjournalistik
flyr från ångestskrik

En falsk Carola
hörs ständigt vråla

Böckernas tomma blad
döljer att ingen är glad

Ett Carl Larsson-motiv
fabricerar låtsas-liv

Instängd i en denna ram
trivs nog en girig gam

och detta är nog precis
och på alla sätt och vis
det som Jimmy den lille
drömde att han ville

En instängd pseudokultur
gynnar endast gamar
och det är inga vilda djur
som tillverkar ramar

Gränslös, underlig,
obskyr, artistisk,
svår, förunderlig
och avantgardistisk

är den växande kultur
som saknar en ram
för instängd i en bur
trivs den trista gam

som målar med falska
färger som är smetiga
men ångest på flaska
gör oss bara kletiga

Men Jimmys vänner
delar samma bur
För om konsten bränner
blir lille Jimmy sur

på konstens vilddjur
och dess odlingskultur




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2021-12-25 11:59



Bookmark and Share


  Dan Berg VIP
Jo, sann konst måste leva i frihet.
2021-12-31

  Monica Lindgren
Kan förstå diktjagets äckel inför det tillrättalagda och falska. Särskilt bra är strofen som börjar "Gränslös, underlig"!
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP