Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Poetiska Rariteter


En historisk återblick

Va kallt och mörkt det måste ha varit förr i världen

Inomhus på kvällar innan elvärme och elbelysning fanns

Vintertid på våra breddgrader här i Norden åtminstone

På kvällar samlades de troligtvis kring eldstaden

Och hade facklor tända för att kunna se

De måste ha varit oerhört härdade vid kyla

På ett helt annat sätt än vad vi är vana vid idag

I vår moderna tid med faciliteter som elvärme

Och belysning i våra bostäder och på gator och torg

När man tänker på det inser man hur mycket

Man uppskattar uppfinningar som el, elvärme och belysning

De höll sig sannolikt i ständig rörelse  vintertid för att inte

Frysa allt för mycket i det kalla bistra nordiska klimatet

 

 

Taleptox Skrev

Den 20211228

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2021-12-28 05:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP