Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gunwald, Sofia, Saga

Gunwald Katt väljer
att vara så nära mig han kan

Det är min belöning,
men jag vet inte för vad

Det är en hälsning,
men jag vet inte varifrån

Runells katt Sofia
sökte också min närhet
- trots sin omvittnade skygghet -
när jag besökte Runell
i hans bostad
och Sofia var gammal och sjuk

Jag satte mig i en fåtölj
när Runell spelade Dylan på stereon

Det prasslade bakom ett skåp,
och så kom Sofia fram

Hon släpade sig fram till mig,
och kravlade upp i mitt knä

Runell sa att det var ett under

Och Saga,
en vildpälsad norsk skogskatt
hos grannarna på Diagonalvägen
i Nyköping,
adopterade mig som nödhusse
så snart vi träffats första gången

Grannparet kom alltid hem sent,
och katten var utsläppt i bostadsområdet
När jag kom hem från jobbet
väntade Saga ivrigt på mig utanför ytterdörren,
och hade redan vid första besöket utsett en fåtölj
till sin favoritplats

Saga kunde komma rusande
långt bortifrån
när hon såg mig närma mig,
och höll sig inne hos mig
tills grannparet kom hem

Då gick hon in till dem

Jag och katter...
Det är något; jag vet inte vad




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-04 15:08



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Minnes kattalyserande
Skrivelse!
Katta-logik
Ett riktigt
Hundgöra
Knappt att
Nånsin det
Kunna klar
-göra?

2022-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP