Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


[Uppfräschad repris på förekommen anledning.]... -"If you have selfish, ignorant citizens, you're gonna get selfish, ignorant leaders."___ /George Carlin


Skändad av censuren




Ni bestal oss på vårt leende
Ni snodde oss på vårt skratt
Vår humor sattes i skyddsbur
Asflabbet var det farligaste som fanns
 
 
*
 
 
Ironi begrep ni inte ett dugg av
Eftersom ni murade in all sarkasm
Doppande humorlöshet och torka
Vi vaccinerades med er KGB-stinkande aktiesvada
 
*
 
Roade av sudokus där allt styrs av er kod
Som ett Yatzy med magnetiserade tärningar
Buggade och riggade rouletthjul från Pentagon
Jag skrattar åt er svullna attaché
 
*
Och ni kräktes åt vår vidunderliga svada
Vår akterseglade ocensurerade komik
Där skrattet skar djupa år i förbrytelsen
Och gav oss chansen att fly Rosenbad
 
*
 
Vem ler nu, monsieur Putin?
Vem flinar nu, mister Biden?
Vem garvar nu, tant Andersson? *

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-05 17:43



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Betänk alla de tysta,kuvat tämjda som levande begravda och torterade av hot,pseudolagar,utpressning och upptänkliga påhopp....de behöver höras och synas..de behöver vårt stöd.
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP