Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En morron som ännu inte finns



Jag ger mig ut i en morron
som ännu inte finns.

Jag ger mig ut i mina tankar,
ser mej själv,
men ser inte
någon annan.

Jag tittar bort mot dagen
i det annalkande
ljuset.

Jag tittar upp mot månen.
jag hör mitt eget
blodomlopp.

Nu öppnar jag dörren
och går ut.
Mina tankar följer med mig
och jag tänker
att morronen finns
och att ljuset har kommit.
Det kommer..

Att jag tittar upp på solen.
Att jag hör ditt blodomlopp
susa som vajande träd i
dungen

ner över spegelklart vatten
av tusentals
stjärnors ljus.

Att det ska bli en bra dag
som kommer.
Att dagen som kommer
har solsken.

Den kommer.







Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 91 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-06 09:24



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Hoppfull god tolkning att känna igen sig i. Rubriken sätter tonen och riktningen, mycket bra!
2022-01-06

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Längtan att nu snart är våren här. Viljan att ljuset är starkare nu.
2022-01-06

  Monika A Mirsch VIP
Välformulerat om 'mig' och min instängdhet!
2022-01-06

  Lottie Ålhed VIP
Fint tänkt och diktat.
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg