Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnaden är en illusion




Man hör luften
det är

tusentals ljud.

Det är ljud långt bort.
Ljud i husen

och ljud
vi framkallar själva.

Allt ligger som
i dimmans bomull

och pågår.

I våra skallgångar
och in i våra

innersta tankar.



Fönsterglasen vibrerar
fjäderlätt
och vinden
den suckar

havets vågor
från kust till kust
mot stränder.

Talar i våra
öronsnäckor.

Som snäckorna
som ligger där

när vi lyssnar
runt små små
sandkorn



Maskiner
vill också bli

hörda,

men det är vi
människor

som för deras talan.

precis som
motorerna

i våra farkoster

som ingenting hellre vill
än att få

sväva fritt i
tyngdlösthet,

precis som vi
när våra

stämband vibrerar.



Dova som
hjärtslag,

men som har en
enorm
ljudmassa

av tunna
silvertrådar

mellan oss.








Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 114 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-06 22:47



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Fascinerande, och jag läser texten som en förflyttning inåt, närmare. En märkvärdig och märklig läsupplevelse.
2022-01-07

  Stanley Rydell
Fantastiska slutord där en gestalt framträder skir som silvertrådar överlämnande dova hjärtslag
MELLAN
oss
!!
2022-01-07

  Nanna X
En vacker och skir dikt, både innehållsmässigt och grafiskt. Du har fångat hur ljuden låter när det ligger mycket snö. Kommer ihåg fenomenet från min barndom, då hade vi några riktigt snörika vintrar i Blekinge. Här i Malmö har pudersnön smält bort men det finns fortfarande lömska isfläckar här och var, så jag vågar inte gå ut när det är mörkt.
2022-01-07

  Niliboy
Det är i tystnaden som vi hör Jesus tala till oss!
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg