Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet. Och resan to the end

*

Man vet aldrig när den dagen kommer,
den dagen då vi ska skiljas åt.
Du och jag, för all evighet.

Vi går här i dagar.
Dagar i regn,
dagar i solsken,

och fryser,
och håller om varandra.

Ljus tänds.
Ljus som brinner ner.

Och vi vaknar till en ny dag,
kanske en dag att minnas.
En dag som går i glömska.

För det mesta.

Vi går här och tiden den går. Med oss,
ibland långsamt, ibland så fort
att man inte hinner med allt.
Då rusar vi efter den.

Sen kommer hösten
och knoppar brister.
Vi drar oss tillbaka
gör bokslut, sorti.

Eller så tar allt plötsligt stopp,
utan förvarning, något som inte går att förutse,
förutspå, kanske snart, kanske om en evighet,
ett besked, eller bara plötsligt.

*

"En sol som går ner bakom berget.
En båt som försvinner i horisonten
Skor som läggs på hyllan.
En resa långt långt bort to the end."

*

Lämnar en lång kall vinter i någons hjärta.
En lampa släckt.
Ett svart skynke över nerplockade gardiner.

*

"Imma av kondens ur bottenlös sorg.
En skärva som blänka, där i det fint skurna glaset."

*

Men jorden fortsätter att snurra.
Den lovar en ny tid att sträva i.

Att det ska bli bättre.
Det måste bli bättre !

Ingenting är förgäves
där vi gå i solsken
där vi gå i regn.

fortsätter i en och samma riktning

Framåt
av dagar i solsken
av dagar
i regn.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-08 17:24



Bookmark and Share


  Niliboy
Man får hoppas på det bästa, annars fina tankar för Herren håller oss vid liv å vill att vi ska leva å vara sanna!
2022-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg