Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Tågnostalgi

I eftermiddagssolens glans
vid en nedlagd järnvägsstation
Hör hon ännu rälsen sjunga
en avlägsen melodi
Fastän inga tåg där längre
tar vägarna förbi

Hon vet ju med sitt sunda förnuft
att det är så det är
Men också det att hon nog måste
ha blivit kär
När hon i ett romantiskt rosa töcken
Ser de framrusande tågens magi

Och fastän det hon innerst inne känner
bara är någonting drömlikt och diffust

Väljer hon ändå att benämna det
i sin fantasi

Med det vackra ordet nostalgi




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-17 10:19



Bookmark and Share


  ULJO
Gillar tåg och gamla bangårdar. Fint skildrat
2022-01-17

    Lena Staaf VIP
Glömda minnen spm träder fram, vid en övergiven tågstation.. Fint!
Fint
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP