Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En vän till mig nämnde namnet Knut och då tänkte jag på min far, som är död sedan många år. Jag vill hylla min pappa, som var så ärlig, duktig och snäll.


Jag stötte på namnet Knut

När jag öppnade mina gröna barnaögon
för första gången
mötte jag Knut
Där låg jag på schäslongen
och tittade ut

Ljuva toner virvlade in i mitt sinne
Han sjöng så vackert och
tonerna fastnade i mitt minne
han sjungit den sången
säkert för hundrade gången
Han hade en vacker röst
som alltid gav mig tröst

Knut kramade mig varmt
Han log och lekte
och min kind med sin hand han smekte
Hans ögon strålade av blått och blänkte
och jag tänkte
vilken fin och snäll pappa jag fått
en kärlek som har bestått
i alla år
tills han inte mera fanns

Ingen sång och musik från pappa numera
och härmed vill jag proklamera

HAN VAR MIN PAPPA




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-20 22:13



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Han såg snäll ut din pappa:-)
2022-10-16

  aol
Vacker hyllning till din far
2022-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP