Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Är den social sekreterare en socialsekreterare? En sekreterare är väl en slags assistent. Men är en assistent där för alltid att se som en sekreterare? En del översättare verkar vara dagen efter, eller är de nya i jobbet o dagen före?


Hur många svarta kungar i paviljongen?





Boken 'Små opraktiska tips för en görare
eller bara en förgörare'
har inte hunnit se dagens ljus ännu.

*

Vi samtalar med varandra på en smula egna villkor.
Kryptiska, som jag gärna kallar språket,
som vore det sättet att tala,
främmande åtminstone för stunden.

Kan ske genom bildande av sammanförda
och öppnande av läppar,
bara utan de så vanliga ljud vilka vanligen tränger ut
mellan dessa läppar vid utstötande av ljud.

Så talar vi genom att tänka
och forma orden med våra läppar,
liksom i ett samtal,
bara att ingen som lyssnar aldrig så väl,
kan uppfatta dem,
bara möjliga ljud då en möjligt fuktad tunga
gjort dem något litet mera mjuka.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 107 gånger
Publicerad 2022-01-30 16:24



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Kul grej att bryta ner allt till sina beståndsdelar.
2022-01-30

  Gunwale VIP
Sen är det ju också så att folk aldrig lyssnar så väl.
Kul idé att kalla talat språk för ”kryptiska”!.
2022-01-30

  Nanna X
Som att k blir g liksom. Lite som danska? Du kan ju svara om ett halvår om du vill.
2022-01-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP