Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ackumulerat kapitals användning

Vi ackumulerar uppfinningar
och skapar nytt
så snabbt att vi inte
hinner reflektera

Som människor blir vi
ombud för konsumtion
för kapitalet söker
investeringar
att ackumulera nya vinster

Blind och ickedömande
är kapitalisten,
marknad heter det som beställer
av kapitalet

Granater, bomber och pansarskott
mjölk, ost och servettringar
stuga, slott och platta paket
ansiktslyft, plutmun och hjärtbyte

Automatiserade beteenden i självkörande bil
avgör när lekande flickan på vägen
eller surfande raketdirektören i bilen
ska räddas när kraschen uppstår

Finns det något svar egentligen
på var slumpen styr
eller när krass prioritering
styr oss i våra val

Människan som moralvarelse
med djupare tankar
osjälvisk omsorg om sin nästa
kanhända ja, men tvivlar dock

Så fly inte tanken
att det du gör är själviskt
omfamna möjligheten att så är fallet
oavsett tiggarens gåva eller ockerhyror

Så som människa har vi fått en gåva
att vår hjärna är formbar
och läroförmågan är fantastisk
oavsett hjulets eller platta pakets tillkomst

Uppfinna kan vi moral och lag
så kanske tid att ägna ackumulerat kapital
att uppfinna på andens och hjärnans område
några nya leksaker som vi har nytta av




Övriga genrer av Linil VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-30 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP