Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andliga frågor kanske bäst besvaras av en viss fågelart.


Andlighet

ANDLIGHET

Min tanke är svag
men fylld av änder
som någon dag
kanske får händer

som målar vattenlandskap
eller gäddans stora gap

Och ibland
kanske en and
på nåt vis
skriver om is

Och det kanske händer
att någon av dessa änder
formulerar ett Gudsbevis
som smälter själ och is

Och tänk om min djurart
är alldeles för svag
och inte tillräckligt smart
för att tyda Guds lag

Ity det krävs styrka
att finna en Gud
som saknar kyrka
och är andliga ljud

som kvackar i vatten
just nu och vareviga dag
och under hela natten
Min tanke är dock svag

och om andens ljud
är en uppmaning
som talar om Gud
har jag ingen aning

Om min människoart
blir tillräckligt smart
för att uppnå andlighet
besvaras i vår evighet




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 122 gånger
Publicerad 2022-02-05 17:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP