Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Av månen blir det ingen skugga


En långsam dödsvisa

Två vänner hade träffats för att höra hur det var med den andre. ”Hur är det med dig nuförtiden?” frågade en av dem den andre. ”Det sägs att klimatet ständigt förändras och har blivit hårdare mot förr” sa han sedan och stirrade in i väggen med en tom uppsyn. ”Jag kan känna mig rätt tom. Hur länge kommer solen att vara livgivande och lysa på oss?” Fortsatte han. ”Det är bra med mig. Nog har det blivit så” sa hans vän. ”Flera miljarder år till kommer solen att lysa” fortsatte han. ”Då så då har vi tid på oss ännu” sa han med ett brett flin. Mannen sa sedan ”En del tror att det är deras uppgift som människor att stoppa klimatförändringarna som om de kan rå på naturens nyckfullhet.” Mannen fortsatte stirra in i väggen med en tom uppsyn. ”Jag älskar alla dessa förstoppade människor som sprider sorg, avsky, förakt och splittring” sa han. ”Världen har blivit ond mot oss. Människor kan inget annat än att tro sig ha ett ansvar och prata skit och förtala varann” sa han. ”Varför skyller människor ifrån sig för på de andra?” sa han. ”Åja nog kan vi människor något mer än så” sa hans vän. ”Vi lever i en dödsdans” sa han till sin vän. ”Och detta är min dödsvisa” fortsatte han. ”Jag håller på att så sakta gå bort och dö” fortsatte han. ”Om jag inte blir ihjälslagen i morgon det vill säga” sa han sedan. ”Överdriver du inte lite nu?” frågade hans vän. ”Jag överdriver alltid.” sa han. ”Men det betyder ju att du hittar på om andra.” sa hans vän.  Mannen tittade ner i marken och sa i frågande ton ”Håll käften. Hur tänker du egentligen?”: ”klarar du av att själv leva upp till alla de åsikter du har om andra människor?” frågade hans vän honom. Mannen sa sedan ”Håll käften” en gång till. ”Jag vägrar vara tyst det har jag rätt till. Mig får man inte tyst på sådär” sa hans vän. "Omdömen och bedömningar har ökat och blivit hårdare mot förr tror jag bestämt " sa han sedan. ”Hur kommer det sig, har du en rimlig förklaring till det?” sa han. ”Jag vet inte. Jag har ingen aning. Sluta genast med det du håller på med” sa hans vän ”Är det vad du har kommit på?! Det kommer inte leda någon vart det där. Sitta där och filosofera om såna där irrelevanta ämnen som du gör!? Du är en helt betydelselös människa. Du kan ju inte nöja dig med att bara sitta där och fundera. Det krävs handling av oss” sa han sedan till sin vän. ”Det kan jag visst det. Något annat har jag inte tid med” sa hans vän.  De två vännerna gick sedan skilda vägar och var och en gick hem till sig. Sedan detta samtal utspelade sig har de inte träffats något mer.

 

Taleptox Skrev

Den 20220206

<+>




Prosa (Kortnovell) av Taleptox VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-06 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP