Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


Rullatorswing och bälgatjo


likt en isrullad
i en frys nånstans
i djupaste Lappland

vecklar ut sin
röda matta mot
en strid bäckfåra
av smältande dagar

det stora sjokens
uppdelning i var
morgon en vädjan
var lunch ett hopp
var middag ett halmstrå
har just passerat bäst före

kaffearomen ringla
genom rum och korridor
tända ynglingaglimt
i ett livsfårat ansikte

minns vedkokt på bit
dansbaneprat och
bälgatjo med tösera

vårspritt i benen
ger gas åt rullatorn
spjuveraktigt leende
mot damera i matsalen

livsjonglören
aktivitetsgaranten
minutförgyllaren
med eller utan
apparater och
tingel-tangelväsen

reser nytt flagg
följer bäckens
och dagens
mer spännande
sträckning

levnadslustens
nysnitslade bana




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-20 17:30



Bookmark and Share


  Susen VIP
En härlig och glädjande dikt. Bildskapande med humor och ett fint språkbruk
2022-02-21

    Lena Staaf VIP
Härlig dikt med roligt ordval! Att få se glimten i ögat hos en gammal och värkbruten människa, det är fint.
2022-02-21
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP