Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Röster från det förflutna


Händer så mycket

Det har hänt och händer så mycket

Jag sitter här och väntar på

Att det ska hända något mer

Jag odlar mina intressen

Musik, böcker och datorer

Var och en har sin stil

Ingen människa väljer

vem eller var den föds till

Men vi väljer vad vi gör

”Man döms inte för vem man är,

Utan för vad man gör” skrev en människa

Går det att verka utan att bli dömd?

Går det att verka utan att bli bedömd?

Eller är det så att vi är predestinerade

Att bli dömda från den dag vi föds?

Människor har fördomar grundat

på symboliska, empiriska och kunskapsmässiga skäl

Det som är svart och mörkt för en människa

Kan vara vitt och ljust för en annan människa

För en tredje är det multikulturellt och färgglatt

Jag är varken rasist eller anti-rasist

Varför finns det människor som påstår

Sig vara nazister eller kommunister?

Som om det rör sig om en medfödd egenskap?

Och inte något de valt senare i vuxen ålder?

Vi väljer vad vi gör men inte vilka vi är för andra

Jag var inte ens född när förintelsen inträffade

På 1930 och 40 talet men kan ändå känna mig

betyngd och oroad för sånt som

hänt i det förflutna för mer än 77 år sedan

Tidshopp i falska slutsatser pockar på!

Oron finns där att det ska hända igen

 

Taleptox Skrev

Den 20220221

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-21 08:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP