Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Röster från det förflutna


En oskyldig människas bön

Var har vi människor varandra?

En fråga för en människa utan skuld

Som pejlar läget hos andra

För att ha något att för dem klandra

Förtal och inskränkta fördomar

Sprids med den inbillade vindens fart

”Är man säker på sig själv

Vet man var man har andra” säger en man

Till de andra vid ett bord på ett kontor

Varken rasist eller anti-rasist han är

En anti-politisk inställning till livet

”Allt handlar om pengar och politik”

Säger en människa med bitterhet

”Det finns ju så mycket annat också

Här i livet än just det” svarar en annan man

Så vad är vi människor för varandra då?

”Försvinnande dödsdömda

På krigets hemska scen?” frågar sig en kvinna

Det ligger i en soldats roll att kasta

En handgranat när han möter andra

Musiken klingar genom en högtalare

”Tror ni det blir världskrig nu?”

Undrar en man vid ett bord

På ett kontor med 7 personer

som ser frågande ut!?

”Det är mest frågetecken för mig”

Säger en man vid bordet

”Förstår du inte att människor

Bara är rädda om sina liv!?”

Säger en tredje man vid bordet

En kvinna ber stilla en bön om fred

Vid bordet på ett kontor

 

Taleptox Skrev

Den 20220224

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-24 10:35



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Texten har en wow effekt
och beskriver mångas
verklighet
2022-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP