Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvillelse

 

 

sök ej kärlek där sådan ej finnes

blott en chimär det är

en förvillelsens Fata Morgana

förblindar själ och sinne

 

blott gudar och gudinnor älskar

människan ack så bedräglig är

lovar runt men håller tunt

löften som likt vinden flyr

 

dagens gärningar snart glömda

morgon kommer med nya val

lev för stunden som snart är förbi

du är människa, du är fri

 

kärleken är en fågel

hoppar från gren till gren

sjunger sin vackra sång

slår sig aldrig till ro

 

sök ej kärlek fånga

blott den fåfänge griper strået

kärleken må vara evig

människan är det inte

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-02-27 09:25



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
De är Konsumentverkes fel som kräver bäst-före-datum på allt, även kärlek. Har jag hört!
2022-03-08

  Kungskobran VIP
Kärleken må vara evig men föremålen kan växla
2022-02-28

    ej medlem längre
"the gods have
something to
learn from us
we humans
are, after all
more human"
- nietzsche

"never seek
to tell
thy love
love that is
spoken of
cannot be"
- william blake
2022-02-28

  siv birgitta.a. VIP
det var bra skrivit tack
2022-02-27

  Susen VIP
Förnimmer en stor besvikelse där kärleken bränner smärtsamt i välformulerad dikt där kärleken är svekfull
2022-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP