Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ryttla = fiskgjusens förmåga att för ett ögonblick stå stilla i luften


Ryttlaren


Upp över deltat
vågströmmar i
ett fiskgjuseöga

ryttlaren intagit
plats ovanför
middagsbordet

den gräddgulbrunt
slimmade kroppen
likt störtdyksprojektil

sträcker ut sitt skruvstäd
hopen skarvar söker del
av näringen

men fiskafänget utförs
av precisionsinstrument
och väl tillbaks i bo
gör driften norröver
en uppstart

medan
Östersjöns flundror
svallar i blick




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-26 15:29



Bookmark and Share


  Susen VIP
En resa i fågellivet. Med ett vackert språkbruk och en välformulerad dikt. Bildskapande
2022-02-27

  Elinor Sörensson VIP
Fiskgjusen, vilken mäktig
och vacker fågel.
2022-02-27
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP