Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Reflektioner från årets skörd


Pacifistens erinran

Någon menar på att allt det

Som händer beror på oss själva

Att vi minsann är likadana

Som de andra som krigar

Att vi också krigar här

Men vi har ett ansvar och ett fritt val

Att välja vad vi gör

 

Någon kallade mig krigare!

Men jag är för fred

Och med i ett civilt försvar

Jag beklagar att det startats krig!

Jag är ingen krigare

Jag är en fattig ingenjör

Jag har inte hittat på detta

Vad kan man göra

När missilerna och bomberna

Faller mot bostadshus??

Finns vi ens kvar imorgon?

 

Människor kommer till skada och dör!

Döda människor kan inte protestera

Än så länge är många vid liv

"Stoppa kriget nu!" står det på en skylt

För rädsla för atombomber och krig

Är påtaglig!

Vem är inte rädd för atombomber?

 

Men pacifistens erinran vinner inget gehör

Med krigets handlingar visas döda i bild

Du vet som det blev skrivet;

”Kriget är alltings fader”

Men jag tror det finns andra vägar

Att ta och gå på dialogens väg

Mina tankar går till civila som drabbats!

Av det förfärliga hemska kriget

 

Taleptox skrev

Den 20220227

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-28 05:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP