Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ägget är skört.


Ägget

ÄGGET

Jag kan se mig vandra
tillsammans med andra

från ett kallt Alingsås
till ett regnigt Borås

Instängd i en bubbla
försöker jag grubbla

mig fri från psykoser
med mina neuroser

Bakom mitt skägg
blir bubblan ett ägg

Inuti äggskalet
kan inget gå galet

Men om skalet sprängs
faller jag till sängs

När ägget slås
mot min panna
rinner äggsås
i en stekpanna

Fri från tingen
men med vingen

som växt i ett skal
blir min flygtur sval

och landar gott och väl
i sängens fria själ

Utan neuros,
Alingsås,
psykos
eller Borås

Och äntligen
känner jag min säng
som egentligen
är en evig sommaräng




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-01 00:06



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Man associerar till människor, som nu flyr från huvudstaden, Charkow och andra städer för att undkomma kriget. Äggskalet går sönder... Ens säng är som en sommaräng, det har du rätt i. Där vilar man trygg. Men om den plötsligt är utom räckhåll? så hemskt!
2022-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP