Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem bryr sig om att folk dör i Ukraina, när SVT visar Mello?

 

 



Skin ikapp med mörkret,

frukta intet,

gräv din grav med sotiga strimmor

som repar upp den ljumma svärtan

och sockrar din ängslan med stjärnstoft.

 

*
 

Om himlen är för färgglad så blunda!

För betänk att

i ljuset lever de döda ögonen

på barnen som röjer minfält

i jakten på att förtjäna ett liv.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-03-01 13:05



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Och får se hur det går i Maj
För Ukrainas låt och om
Djävulsdespoten hunnit
Krossa Landet innan dess?
Samt ifall de ännu med
-verkar. Något enda Land
Vågar ge dem ett endaste
0:poäng. Kanske är låten
i de flestas hjärtan redan
Vinnare . .. ?
;)
2022-03-04

    Sefarge VIP
Engagerande skrivet
Men Mellon kan ändå
bli ett ljus i mörkret
Med engagerande
Antikrigs sånger
Som enar Folk
mot en ohygglig
Despot-regim
Få se nästa år
Om den då
Ändrat stil?
2022-03-04

  Solweig Jansson VIP
Väldigt vackert med ett smärtsamt innehåll !
2022-03-04

    Lena Staaf VIP
Starkt och vackert! Kontrasten mot Mello är som ett piskrapp som borde få oss att vakna.
2022-03-02

  Eva Langrath VIP
Välskrivet du leder orden så att de två verserna tillsammans blir en stark väckarklocka, måtte vi aldrig blunda.
2022-03-01

    ej medlem längre
vem bryr sig om att folk dör av vaccinen, när kabbalen har skapat ett krig (som inte är i terroristan)?
2022-03-01

    ej medlem längre
det var en svensk som kom på en mina som inte kan hittas av metalldetektorer. så nej, vi bryr oss bara inte, vi är medfaktorer i problemet. glömt inte bort bildt heller, den oljegarken.
2022-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP