Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varhelst där ett solsken spelar


Varhelst där ett solsken spelar
öppnar sig sinnen ja en hel
kombination av känslor
yviga som koncentrerade
fladdervarma som närhetsheta


Varhelst en strålflock landar
tultar de mindre omkring på
spaning efter sin flygel
upptäckter och guldkorn
glädjor och lyckorus


Varhelst där en soldag spinner
finns det en dal som hoppas
återvinna sina styrkor med
dess gröna horisontlinjer
dess gyllne spannmålsriken


Varhelst solglittret prålar
byggs en svävans tillvaro
det godas bit för bit blir
möjligheternas menagerie
en plats allt stort som ska bli




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-03-05 12:33



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Solstrålande ordskaparglädje!
2022-03-07

  Susen VIP
Gillas! Förnimmer en hoppfullhet och glädje i raderna där det goda får råda.
2022-03-06

    Lena Staaf VIP
Väldigt vacker dikt där solskenet och glädjen tränger fram i varje lekfull rad.
2022-03-05

  Elinor Sörensson VIP
För mig finns det ett djup i
denna text. Där solen står för
hopp. För livets ohejdade,
okuvliga kraft och överlevnad.

Kanske påverkas min tolkning av
det som nu pågår i Ukraina. Kanske
inte.

Gillar att varje strof inleds med
"Varhelst".
2022-03-05
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP