Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schackbräde

 

NATO vill väl

moraliska skäl

goda intentioner

med sina expansioner

ökad vapenkapacitet

för fred och stabilitet

USAs export av demokrati

suveränitet, lagar

resolutioner och förordningar

tar man sig lätt förbi

CIA utbildar, beväpnar, bekostar

ser till att inga gevär rostar

statskupper, trupper

väst vet bäst

kan urskilja en snyltgäst

hips vips står Hitler där

och snart är han väl här

krama vapen kamrat

var ska vi annars vända

allt vårt undertryckta hat

pansarskott blir gudagott

neutraliteten, ett minne blott

nu byter vi pandemin

mot krigsindustrin

för att få fart på världsekonomin

vreden kokar i våra bröst

över den maktgalna

mannen i öst




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-14 13:58



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Mitt i prick ! Ordkonst !
2022-03-18
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP