Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är ännu en natt

Mår du dåligt,
känner du dig ensam, ring någon att tala med
vem ska jag tala med, någon som bara lyssnar
men ändå tycker samma sak som de andra gör?

Att inget av det jag berättar om finns i verkligheten.

Mitt liv finns inte, så nära döden är jag.

Mår du dåligt,
tala med någon som förstår, vem förstår?

Att jag nekas stödsamtal, handling och frihet.

Frihet?

Från de som är efter mig,
bevakar mig, miss behandlar mig, till vansinne.

Är jag ett utsatt, kriminalfall som försöker förklara?

Nej, men nu vet jag hur det känns, så som de ville.

Vilka ville det?

De där hemska kvinnorna som gjorde mig dödsilla.

Är de nära dig idag?

Ja, de sitter i lägenheten ovanpå min.

Är det ingen som tror på det som du berättar för mig?

Nej, ingen bryr sig om mig.

Kan det vara så att de som borde ha stöttat upp
egentligen inte kan förstå att detta verkligen är
ett brott mot dig, för visst är det svårt att förstå.

Ja, jag förstår inte heller varför de håller på.

Men de håller på?

Ja, jag är rädd!

Om du väntar lite
så kopplar jag dig till en sjuksköterska.

Ja, jag väntar!

Hej, är du mycket rädd och ensam där du är nu?

Ja, jag klarar mig inte!

Vet du om det finns någon annan som känner till
att det hänt dig något som polisen bör få reda på?

Nej, bara han som är konstig mot mig, han har
hållit mig fången i mitt hem förut och nu är jag
kidnappat på håll, kan man vara det, det känns
som det och att det är samma som han som höll
mig fången och gjorde om mig till att bli någon..
som inte är jag och nu tror ju alla att jag skyldig!

Är du skyldig, till vad?

Jag vet inte?

Kan det vara så att de som håller på mot dig
tagit fel på dig och att det gäller någon annan?

Det känns så, men de går bakom ryggen på mig
och bevakar allt jag gör som om jag ska mördas.

Nu skickar jag ut ett larm på dig!

Vad är det för något?

Det innebär att Polisen tar din position.

Hej, vi har ett larm här, en kvinna troligen under press.

Det är taget, kom.

Och så gick den här natten i stilla takt.

Undrar hur det kommer gå för det här samtalet.

Mår du dåligt,
känner du dig ensam, ring någon att tala med
vem ska jag tala med, någon som bara lyssnar
men ändå tycker samma sak som de andra gör.


Mitt liv finns inte, så nära döden är jag.


Att inget av det jag berättar om finns i verkligheten.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-14 01:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP