Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns ord, måste finnas ord, för tystnad är värre. Men ibland känns de så djävla futtiga.


Slutbild


bilden
som gör slut
på alla bilder,

svarthålig,

av verklighet
mörkstumbliven,

hämtad
från det
outhärdliga,
oliknelsebara
varat
där bokstäverna
trasas sönder,
metaforerna sugs in
i det oupphöjbara
ingentinget:

en robotbombad
förlossningsavdelning

och en mor,
högst ometaforiskt
blödande
och skrikande,

bortburen,
krampaktigt
greppande
tomrummet
efter sin
nydött
nyfödda
börd

(Mariupol, mars 2022)




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anders L VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-15 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders L
Anders L VIP