Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här slutet är inte hämtat ur verkligheten och ingen av karaktärerna är verkliga.


Vem är Ian?

Jag som skriver är polis och har tagit den mördade kvinnans rättighet att skriva klart den bok som hon började på omkring 2011, i samband med hennes död togs hennes hund och efter vård hos veterinären avlivades hunden av de som tog över hennes identitet. Hon får postumt belöningen och pengarna går till en fond i hennes fars namn som minnesfond och till förmån för hennes familj, dessa ska investeras och jag som skriver tar över efter henne.

Så hur gick det för mannen som gömde sig?

Han flyttade in i huset som kvinnan som tagit identiteten köpt och som ska betalas inom en vecka för de pengar som hon får i ersättning för vård skadan som inte är utredd än men för dessa personer spelar inte tiden någon roll då de saknar tidsuppfattning efter att de tagit bort den funktionen hos dem så de inte ska komma ihåg vilka deras kunder är efteråt.

Men hur gick det för mannen i huset?

Han är så nöjd med sitt arbete för rättvisan att få bo i huset
och bohaget står i det stora vardagsrummet med högt i tak..

Mannen ligger i badkaret på övervåningen och han njuter

där nere på bottenvåningen öppnas ytterdörren mycket tyst
sakta sveper en gestalt in i huset och sakta upp för trappan,
stannar och känner på golvet, där jag sov på täcket den där..

natten då jag upplevde det för första gången, han går fram
till badkaret,

nu tror alla att det är någon som kommer skjuta mannen
som ligger i badkaret och njuter av hämndens sötma men
nej, så arbetar inte vi,

och just därför kan vi inte ha den här texten med i slutet.

Men vad hände med mannen som gjorde så ont mot mig?

Och hur gick det sen när huset inte kunde betalas?

Fick de hjälp av någon så de kunde bo där?

Min pappa sa till mig att riva hela skiten.

Och det gjorde jag, drömmen
för den är lika verklig i natten
som verkligheten är om dagen

(Jag kanske kommer på ett bättre slut sen)

"Det gör ont i en stund men vi överlever det"

(mannen fattar ingenting av det som jag skriver)

Så tryggt för mitt rop på hjälp att nå ut till omvärlden
men tänk om alla säger till mig att de inte förstår mig?

Vad händer med mannen i badkaret då?

Blodspår...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-16 03:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP