Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låt oss bygga ett land...


Ett öde land

ETT ÖDE LAND

När du sa nåt
om T.S. Eliot

fann jag det
öde landet

som är ljummet
och utanför
det röda rummet
och nu berör

den hjärnbalk
och kan kamma
Arvid Falk
med samma

ljumma fläkt
som bjuder till dans
och har väckt
våren någonstans

På Mosebacke torg
hörs klapprande skor
ovanför den sorg
som gör att vi bor

i det öde land
som vi ska bygga
av jord och sand
och göra snygga

hus och drömmar
och vattenlandskap
som lugnt strömmar
och möts i vänskap

Du har fått
T.S. Eliot

som formulerade det
stora och öde landet

som i grunden
behöver sova
men finns i stunden
och är en gåva




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-20 00:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP