Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skriven under HÖG feber och ett allmänt krassligt allmäntillstånd.


Barnförbjudna andetag

 

*

 

Krigiska moln, av sot och svavel

tvingar solen att dö i barnsäng,

alltmedan en bukett nässlor och tistlar

förgyller månljusets övergivna grav

lik en grönskande näve av hat,

där tårar av eld

kolorerar vår bödel.

 

*

 

Och någonstans går en svartklädd dam

bärande på en hud av sagor

som skapats genom barnförbjudna andetag;

nödvändiga för att mäkta med att radera

den stinkande farsot kallad Livet.

Och allting är över,

ty ingenting har skett.

 

*

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-21 15:53



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Starka poetiska ord om det hemska krig som utspelar sig inte så längt ifrån oss.
2022-04-05

  Malin Tyberg VIP
"hud av sagor" älskar uttrycket. Hur orden faller efter varandra, valen du gjort, vändningarna. Elegant.
2022-03-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det måste till ett krig
för att det goda i världen
ska synas.
Amen !
2022-03-22

  KattenKin VIP
Vackert skrivet om det hemska. Svårt att lyckas med det, men det gjorde du galant.
Starkt språk som når fram. Bra poesi, viktig i såna här tider.
2022-03-22

    Lena Staaf VIP
Stark text i krigstid! Jag beväpnar mig med den.
2022-03-21

    Sefarge VIP
Dikten får läsaren att
avstanna i tanken. ..
"Ingenting har skett. .."
Kretsloppet rullar ju på
Trots människans
gjorda hemskheter
Så gott den nu går


2022-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP