Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN DAG





Det finns EN DAG i mänskligt liv som dras av lina och aldrig kommer.

Koncentrera dig på den dagen med hela din varelse, vad som än händer kommer att hända den dagen.

Du är ett av barnen i familjen, du är säker på dig själv, men de dörrar du vill öppnas aldrig.

Alla i familjen jämför dig med andras barn, du kommer att dö av sorg, men det finns inget du kan göra.

Du får ett jobb, ditt jobb fungerar inte och du väntar på den dagen.

Den dagen kommer och du kommer att bevisa din framgång för samhället.

När du minst anar det kommer det oväntade att komma till makten och koka boza på din hals.

De kommer att slå hela tiden utan att säga stopp.

Och du tar skydd där för en dag.

Det kommer en dag då du rullar ihop deras anteckningsbok.

Du är arbetslös, du vandrar runt på gatorna som en lösdrivare, du kommer att åka någonstans med buss, du har inga biljettpengar på fickan.

Eftersom du inte vill tjäna cigarettpengar som vägpengar måste du resa hela vägen i blod och svett.

Eid kommer och du känner smärtan av att inte få en present till dina barn.

Du är forskare på universitetet, medan de du undervisar hittar på något, du kan inte öppna den dörren.

Du är poet eller så skriver du, även om det du skriver är värdelöst i samhällets ögon så tycker du att du skriver väldigt viktiga saker.

I sådana fall tas alltid en dag tillflykt.

En dag kommer och du kommer att bevisa dig själv.

Dessa EN DAG, vars värde aldrig kan uppskattas, är som en livboj som kastas in i människolivet.

Det förbinder människor till livet med hopp, och hindrar de flesta från att begå självmord.

Och den förväntade dagen kommer och en dörr öppnas för dig.

Nu har du nått ditt mål och visat dig för både din familj och din omgivning.

Du kanske har haft en fantastisk möjlighet.

Vad ska du göra här?

Kommer du att hämnas på livet?

Eller kommer du att anta en ödmjuk personlighet och spela min perfekta person?

Jag säger, kom till perfektion på dagen som ger dig sådan lycka.

Fördöm inte någon för vad de har gjort, och försök inte heller att hämnas på livet.

Kanske en dag faller det tillbaka till samma plats.

Ingen lycka ger en person smaken av sådana dagar.

Och det finns ingen annan dag att höja sig över EN DAG.

Det är en ovärderlig dag.




Prosa av Orion93 VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2022-03-22 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orion93
Orion93 VIP