Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill vara din natt



Som sovande
träd
i skymning.

susar en vind
över nejden

finns en
längtan
utefter floden

att
få rinna ut
i sin mynning.

Ut i
havet,

bort från
land
bort från dagen

Och bara
bli kväll,
få vara
natt.

Jag vill vara
din natt.
om kvällen.

Som sovande
träd
i skymning.

susar en vind
över nejden

längtar jag
att få
rinna ut.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 83 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-05 15:15



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
En fin längtan...
2022-04-10

  Niliboy
Natten är också min för då mår jag så bra och kan andas utan större besvär!
2022-04-07

  Nanna X
Riktigt fin! Så stram och sammanhållen, ändå så levande. Tack!
2022-04-06

  Stanley Rydell
Vackert sammanhållet bildspråk och berättande - tolkar in ett buddhistiskt uttömmande/renande. Stillsam icke insmickrande ton som inte behöver säga allt. Diktjagets längtan visar stor respekt för läsaren, som den centrala strofen riktad mot ett du, som lämnas öppet att ikläda sig. Tycker om det anspråkslösa i natt. Associerar till min lånade fras i min dikt: ”for the the darkness of waiting”. - samma andas barn!
Dina dikter väcker uppenbarligen mycket till liv hos mig!
Tack!
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg